Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

вівторок, 1 червня 2021 р.

Конвенція ООН про права дитини


 Конвенція про права дитини Організації Об`єднаних Націй є викладом принципів, яких повинні дотримуватися  уряди та окремі особи задля сприяння захисту нероздільних прав людини та дитини. З часу одноголосного прийняття на Генеральній Асамблеї ООН 20 листопада 1989 року, Конвенцію ратифікували уряди усіх країн (за винятком Сомалі та США).    Документ складається з 54 статей, що деталізують індивідуальні права осіб віком від народження до 18 років, якщо згідно застосованим законам повноліття не настає раніше.


Сьогодні в світі понад 96% дітей живуть у країнах, які зобов’язалися захищати права дітей, ратифікувавши Конвенцію ОНН про права дитини. Тому одним із головних завдань людства створити світ, сприятливий для дітей; світ у якому кожна дитина почуватиметься захищеною, де її думка буде поважатися, де немає місця насильству, жорстокості, бідності і хворобам. Дитина є повноцінним членом суспільства, має свої права та обов’язки, про які повинна бути обізнана з самого малечку.
1 червня у Міжнародний день захисту дітей у читальній залі бібліотеки відбулося чергове заняття з шахів Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2. Працівники читальної зали підготували добірку літератури про права дитини та ознайомили школярів з «Світовою книгою прав дитини» на основі статей Конвенції Організації Об’єднаних Націй про права дитини.

     Бібліотекарі у невимушеній формі розповіли дітям про декларацію прав дитини та про гарантії, визначені Законом України «Про охорону дитинства». Діти зацікавлено переглянули інформаційні матеріали, представлені на виставці.

Немає коментарів:

Дописати коментар