Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

середу, 9 грудня 2020 р.

До Міжнародного дня прав людини

 Свобода означає абсолютне верховенство прав людини.                                                                                                                              

Франклін Рузвельт

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, який було засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році. До поняття «Права людини» людство прийшло не відразу. Вперше про права особистості заговорили французькі просвітителі Вольтер і Жан Жак Руссо. Пройшло ще майже два сторіччя, перш ніж людство дозріло до поняття і прийняття загального кодексу прав людини. Загальна декларація стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини.


Сьогодні Україна, як і весь світ, зіткнулася з   особливою жорстокістю та неповагою до прав людини. Окупація РФ території Автономної Республіки Крим, порушення прав людини цією державою на тимчасово окупованій території України АР Крим, агресія РФ на сході України, численні терористичні акти та військові конфлікти по всьому світу свідчать про неспроможність як окремих держав, так і світової спільноти забезпечити на належному рівні захист прав людини і  свобод.

Важливо, щоб кожна людина знала свої права, щоб ці права стали цінністю, визнаною і державою, і суспільством. Для підвищення правової культури і правової свідомості користувачів бібліотека ім. М. Коцюбинського підготувала книжкову виставку. На ній представлена юридична література: енциклопедії, словники, довідники, кодекси (коментарі до них), періодичні видання  («Урядовий кур’єр», «Праця і заплата», «Пенсійний кур’єр», «Підприємство. Господарство. Право», «Юридичний журнал «Право України»), підручники з питань захисту прав людини, навчально-практичні посібники, що допоможуть у вирішенні юридичних проблем, складанні цивільно-процесуальних документів (скарг, позовів, заяв).

БЕЗКОШТОВНІ ЮРИДИЧНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ.

Наш кваліфікований юрист дає відповіді на питання, які Вас цікавлять. Основні напрями консультацій: трудове законодавство, сімейне право, спадкування (спадкування за законом і заповітом, черги спадкування), захист трудових і соціально-економічних прав.


РУДЕНОК ПАВЛО СЕРГІЙОВИЧ -

юрист Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи.

Прийом здійснюється у Центральній бібліотеці ім. М.М. Коцюбинського

ЩОЧЕТВЕРГА

з 13:30 до 14:30 год

Довідка за телефоном: (0462) 77-51-20

м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 22,

Центральна міська бібліотека ім. М.М. Коцюбинського

(читальний зал, ІІ поверх)

Отримання консультацій дає можливість швидко та юридично грамотно вирішувати проблеми, що виникають у Вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар