Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

вівторок, 2 червня 2020 р.

Інформація Чернігівського міського відділу ДРАЦС


Порядок отримання документів громадянами,
які народилися в період до 1945 року

Якщо людина народилися в період до 1945 року та втратила свідоцтво про народження, вона може звернутися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану (далі – Відділ) незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання для отримання втраченого документа повторно.
Для цього необхідно подати:
1. заяву про видачу свідоцтва повторно, в якій зазначаються прізвище, ім’я по батькові, присвоєні при державній реєстрації актового запису про народження, дата народження та місце державної реєстрації актового запису про народження;
2. надати документи, які підтверджуватимуть зміни прізвищ (наприклад, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про зміну імені, витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо підтвердження дошлюбного прізвища).
Однак, порядок видачі вищезазначеного документу триватиме значно довше на відміну від видачі свідоцтва повторно відносно особи, яка народилася в період з 1945 року по теперішній час у зв’язку з тим, що книги державної реєстрації актів цивільного стану зберігаються у Відділах протягом 75 років з часу складання актових записів цивільного стану. Після спливу вказаного строку, книги державної реєстрації актів цивільного стану передаються на зберігання до відповідних державних архівів.
Отже, Відділ на підставі поданої заяви звертається до державного архіву з проханням надати копію актового запису про державну реєстрацію народження, яку мають надіслати протягом трьох робочих днів. Також, особу, яка звернулася, мають попередити про відсутність граф або відомостей в графах «По батькові» та «Місце народження» в актовому записі про народження. Якщо заявника не влаштовує відсутність даної інформації, він може звернутися до Відділу для вирішення питання про доповнення відповідних граф та отримати свідоцтво про народження повторно.
Якщо у Вас виникли запитання з цього приводу, Ви можете зателефонувати за номером (0462)678 069 або проконсультуватися у Відділі безпосередньо за адресою: м. Чернігів, вул. Пушкіна, 15.


Головний спеціаліст
Чернігівського міського відділу
державної реєстрації актів
цивільного стану Північно – Східного
міжрегіонального управління
Міністерства юстиції (м. Суми)                               Катерина КЕЗЬКО

Немає коментарів:

Дописати коментар