Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

вівторок, 20 серпня 2024 р.

 


Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.

І наше діло праведне й святе.

Бо хто за що, а ми за незалежність.

Отож нам так і важко через те.

Ліна Костенко, історичний роман у віршах «Берестечко»

 

Вже за кілька днів Україна святкуватиме 33-ю річницю проголошення незалежності. Це не лише свято національної єдності, гордості та самобутності, а й ще один привід нагадати світу про нас!

День Незалежності – щорічне свято, яке відзначають з нагоди ухвалення  у 1991 році Акта проголошення незалежності України. І вчора, і сьогодні, і завжди буде для нас неоціненною незалежність України.  Це цінність для кожного з нас. Щодня ми продовжуємо боротьбу за свободу своєї держави та щасливе життя нащадків.

Попри всі труднощі, нам є чим пишатися — українськими воїнами, які захищають нашу Батьківщину, вільними виборами, свободою у вираженні своїх політичних переконань. Головне — пам’ятати, що суверенітет України тримається на її громадянах, яким не все одно, якою буде доля наступних поколінь, адже тільки небайдужі й вільні люди можуть змінювати на краще свою країну.

В Центральній бібліотеці ім. М. М. Коцюбинського з нагоди свята експонується книжкова виставка «Україна Незалежна від витоків до сьогодення». На ній представлені книги, в яких відтворено основні віхи української історії, історичні шляхи українського народу до національно-державної самостійності і суверенітету, біографії та твори видатних українців, яким ми завдячуємо свободою.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар