Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

17 квітня -- Всеукраїнський День Довкілля


Цікаво знати, що з 1 січня 2018 року вступив у дію Закон України «Про відходи», в якому йдеться про сортування сміття за видами матеріалів. ПРО КОРИСТЬ, ЯКУ МОЖЕ ПРИНЕСТИ КОЖЕН З НАС, СОРТУЮЧИ СМІТТЯ НАВІТЬ ЗА ПРОСТОЮ СХЕМОЮ відправляючи в спеціальні контейнери макулатуру, скляну тару та ПЕТ-пляшки.
Якби всі домогосподарства взяли за правило не змішувати із сміттям принаймні основні види придатних до переробки відходів, то загальний обсяг сміття на наших звалищах зменшився б на половину, а то й більше. Сміття б стало ще менше, якби приватні домогосподарства навчились самі компостувати органічні відходи (листя, траву, зрізані гілки тощо).
Іншим методом, який дозволяє відходам бути переробленими, є облаштування пунктів приймання різноманітних відходів від населення.

І тут є гарна новина: ГО Еко Місто, головою якої є Сергій Безбородько, давно існує на теренах нашого міста і займається активною екологічною діяльністю. Вони створили у Чернігові першу станцію сортування сміття. Наразі станція сортування відходів відкрила двері для приймання вторинної сировини у тестовому режимі у новому приміщенні. Вона працює у суботу та неділю з 11-ї до 17-ї на Бєлова, 4. Локація — майстерні в кінці Кампусу.


Тож не розкидаємо побутове сміття (дивись фото з вулиць міста), не забруднюємо наш чудовий, гарний Чернігів. Тим більше, що в місті протягом квітня проводиться місячник благоустрою. Кожному чернігівцю важливо зрозуміти, що не треба смітити там, де живеш і завжди поважати працю інших, а за можливості допомагати прибирати.
Аби прямувати в напрямку до «нуля відходів», усім нам необхідно дбати, щоб використані речі, упаковка, рослинні та харчові рештки не ставали сміттям на звалищах, а слугували сировиною для переробки та утилізації. Будь-яка дрібничка на кшталт одноразової запальнички, помножена на мільйони копій, стає джерелом забруднення довкілля.

Не тільки смітники, придорожні смуги та лісові галявини – навіть моря та океани засипані дрібним сміттям, здебільшого утвореного з одноразових товарів. В тілах риб, морських тварин та птахів, що живуть в далечі від континентів, часто знаходять сліди людської цивілізації, що стали причиною загибелі цих істот.

СПОЖИВАЙТЕ РОЗУМНО ТА ЖИВІТЬ ЕКОЛОГІЧНО !









Підготувала Наталія Ущенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар