Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

середу, 12 серпня 2020 р.

Компенсація працівникам за час ізоляції через COYID - 19



       ФОНД  СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ повідомляє, що кожна застрахована особа в разі контакту з  хворим на коронавірусну  хворобу має право отримати листок непрацездатності для ізоляції від COYID - 19 із метою упередити ризики поширення пандемії.

    Втрачений за час самоізоляції під медичним наглядом заробіток компенсує Фонд соціального страхування України. Фінансування допомог у разі ізоляції від коронавірусної хвороби здійснюється ФССУ за кошти фінансової допомоги, виділені з фонду боротьби з COYID - 19 відповідно до постанови уряду.

    Рішення про направлення на самоізоляцію під меднаглядом із видачею листка непрацездатності приймає лікар за наявності підстав - відкрити такий листок лікарняний на період карантину можливо у дистанційному режимі, за допомогою засобів телефонного зв`язку.

    Сума виплат від Фонду за час ізоляції становитиме 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу і 100% середнього доходу - для медичних працівників.

 Докладніше  читайте в газеті "Праця і зарплата" №29(48) 5 серпня 2020 р., яка надійшла до читальної зали бібліотеки. Телефон для довідок: (0462) 77-51-20      

Немає коментарів:

Дописати коментар