Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні


    20 лютого 2014 року стало знаковою датою в новітній історії України. Сім років поспіль цього дня в нашій державі відзначають День Героїв Небесної Cотні. 

   В часи великих подій і випробувань найбільше проявляються і визначаються, формуються і гартуються характери, духовні, фізичні прояви людей, цілих націй, народів. 

    У листопаді 2013-го - лютому 2014 року громадяни України, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє своєї держави, змінили хід історії країни. Тоді на Майдан вийшли справжні патріоти.  

    Герої Небесної Сотні - українці та іноземці, віддали життя під час Революції гідності. Євромайдан уже стає історією, відходить на другий план на тлі російської військової агресії. Існує небезпека, що ця велика подія в житті нашої країни з часом втратить свою значущість, буде по-іншому трактована різними  істориками.  І як важливо, щоб все це було відтворено, закарбовано, передавалось від покоління до покоління.

    Парламент 295 голосами ухвалив постанову до річниці Революції гідності і  дав чітку політичну оцінку подій, які сталися сім років тому:

    "Революція Гідності - один з ключових моментів українського державотворення та виразник національної ідеї свободи. Пам` ять про героїчний чин Небесної сотні є частиною історії національного державотворення". 

    На вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні читальний зал бібліотеки імені М. Коцюбинського організував книжкову виставку-інсталяцію, де зібрані книги з численними фото, документами; детальні хроніки подій та індивідуальні історії учасників Революції гідності, які віддали своє життя,  аби Україна  та всі ми стали вільними. Ця виставка заради того, аби пам`ять  про величезну самопожертву Героїв Небесної Сотні назавжди залишилась в серцях українців.   

Немає коментарів:

Дописати коментар