Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

понеділок, 29 серпня 2022 р.

 Щиро вітаємо всіх із Днем Конституції! Шануємо Основний Закон та слідуємо його настановам. Дякуємо нашим воїнам, які захищають нас, Державу й відстоюють цінності, закладені в Конституцію України, зі зброєю в руках!

🇺🇦Слава Україні! Героям Слава!🇺🇦
Конституція - основний закон, який гарантує кожному громадянину країни свободи і права, а також визначає політичний устрій держави.
Саме 28 червня 1996 року Верховна Рада прийняла Конституцію незалежної України. Конституція є гарантом прав і свобод кожного українця, закріплює наші обов'язки перед державою і визначає наш шлях як країни.
Конституція є щоденним нагадуванням про те, що має залишитися незмінним України: життя людини, свобода, демократія, національна єдність і верховенство права. Міжнародне співтовариство схвалило Конституцію України, назвавши її однією з найдемократичніших у світі.

7 лютого 2019 року Верховна Рада закріпила у Конституції курс України на Європейський союз та НАТО.
Прийняття народом свого найголовнішого Закону знаменує народження вільної держави.
Сьогодні Україна воює за свою свободу і незалежність. І ця війна почалася саме тоді, коли Україна заявила про вибір свого майбутнього - шляху повернення в Європу і до європейських цінностей. Саме проти цього вибору постала Росія, яка бачила Україну частиною своєї імперії і яка анексувала Крим, окупувала частину Донбасу, а згодом почала повномасштабну війну проти всієї України. На превеликий жаль, багатьох українців війна лишила права жити в вільній країні, «вигнала» із рідної землі.
23 червня 2022 року стало дуже добрим днем. Глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Це історія успіху України, його народу, який багато років бореться за свою європейську ідентичність і за європейську мрію.
У нашій Конституції закріплено, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.
Це було прагнення системно знищити тоталітарність в Україні та надати повний контроль над державою не вузькому колу номенклатурної еліти, а всім громадянам України.
Пам’ятаймо, держава – це не лише чиновники і депутати, держава – це весь народ, кожен з нас. Тому будьмо мудрими, сильними й гідними громадянами своєї держави. І нехай непорушними будуть головні принципи Конституції – народовладдя, гуманізм та законність. Ніхто, крім нас самих, не зробить нашу Україну могутньою, вільною і незалежною державою

Немає коментарів:

Дописати коментар