Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

пʼятницю, 18 грудня 2020 р.

Як отримати 8 тисяч гривень ?

   

    Урядом затверджено порядок надання допомоги особам, які можуть втратити доходи у період карантину.
   Як передає Укрінформ, про це йдеться у пам`ятці застрахованої особи для отримання одноразової виплати відповідно до Закону України від 4 грудня 2020 р. № 1071/ІХ "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб`єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COYID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoY-2", оприлюдненої на сторінці Пенсійного фонду України у Фейсбуці.

    Зокрема, зазначається, що право на отримання одноразової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень мають наймані працівники, які на 10 грудня 2020 р. працюють за основним місцем роботи у роботодавця, діяльність якого була тимчасово зупинена  внаслідок запровадження  обмежувальних заходів та середня заробітна плата яких за третій квартал 2020 р. не перевищує 30 тис.грн на місяць.

    Також право на таку допомогу мають фізичні особи - підприємці, які на 10 грудня 2020 р. зареєстровані 3 місяці і більше як фізичні особи - підприємці та у 2020 р. сплатили ЄСВ за себе не менше ніж за три місяці та які не є одночасно фізичною особою - підприємцем та найманим працівником.

    Заява на виплату одноразової допомоги  застрахованим особам подається до 21 грудня 2020 р. включно.

    Згідно  з порядком звернення за виплатою  заява для отримання одноразової допомоги застрахованим особам заповнюється виключно в електронній формі з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг  або з використанням мобільного додатка порталу "ДІЯ"  ("Дія").

                                                 


      ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ?

        Зареєструйтеся на сайті чи авторизуйтеся, якщо вже зареєстровані, у особистому кабінеті або авторизуйтеся у застосунку через "Приват24", Mоnobank. BankID НБУ.

    Шукайте в обох варіантах розділ "Послуги". Там - або кнопку "Отримати допомогу"(через додаток) або пункт "Одноразова матеріальна допомога ФОП та найманим працівникам"(сайт). "Дія " перевірить ваші дані в Реєстрі застрахованих осіб Пенсійного фонду на відповідність умовам отримання допомоги.

     Введіть номер свого гривневого рахунку у форматі IBAN. Отримати кошти можна лише на особистий рахунок. Якщо ви робили все через сайт - надішліть заповнену заяву. У додатку ж просто очікуйте повідомлення про нарахування  виплати. Вона має надійти до 31 грудня.

    Вам потрібен буде кваліфікований електронний підпис (КЕП). Найпростіший спосіб його отримати  -  в особистому кабінеті "Приват24" або в у відділенні банку. Для клієнтів "ПриватБанку" послуга безкоштовна.                 

    У Пенсійному  фонді України наголошують, що в разі подання недостовірної інформації допомога підлягає поверненню протягом 10 робочих днів із дня надсилання рішення територіального органу Пенсійного фонду про відшкодування одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам.

     За матеріалами газет,  що надійшли до читальної зали Центральної бібліотеки ім. М. Коцюбинського:

         Праця та зарплата  № 47, 16 грудня 2020 р.

         Урядовий кур`єр № 244, 15 грудня 2020 р.

        "Черниговские новости: семь дней" № 51, 17 грудня 2020 р.  

                                 Телефон для довідок (0462) 77-51-20

.        

Немає коментарів:

Дописати коментар