Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

четвер, 14 травня 2020 р.

   

        Період самоізоляції на карантині  - це не тільки  приємний  час  проведений з родиною, а й  великі випробування. Перехід на дистанційний графік роботи та навчання, звели на обмеженій  території тисячі сімей.  На тлі  тимчасового  безробіття,  економічного і соціального тиску та страху,  неможливості скинути напругу в розважальних закладах, парках, фітнесцентрах загострюються конфліктні ситуації,  зростає домашнє насилля. Особливо потерпають жінки і діти. Психологи радять обом сторонам дозволяти собі відпочинок в окремій кімнаті (якщо дозволяє територія), усамітнюватись на певний час, про що попередньо домовлятись.

Бібліотека радить прочитати:     
     Як зберегти й покращити стосунки з рідними й близькими, як позбавитись комплексу вини, як не стати жертвою шантажиста, а також  про ефективні способи розв`язання багатьох житейських проблем  книга Форвард Сьюзан. Емоційний шантаж: Коли люди з вашого життя використовують залякування, обов`язки та провину, щоб маніпулювати вами. Пер. з англ. У. Курганова. - Харків : " Ранок": Фабула, 2019, - 336 с. 


     Якщо вас повсякчас використовують і кидають, якщо ви відчуваєте психологічний тиск та фізичні погрози з боку свого партнера, проте не можете відмовитися від цих стосунків і не в змозі це припинити - ця книжка для вас: Норвуд Робин. Жінки, які кохають до нестями. Пер. з англ. Г. Топіліної. - Х.: Віват, 2017. -  320 с. В ній знайдете дієві поради, які допоможуть звільнитись від психологічної та фізичної залежності, що руйнує ваше життя.

Ці книги ви можете замовити за телефоном 77-51-20.









Якщо ситуація критична телефонуйте 116 123  -
цілодобова Національна "горяча лінія" з попередження домашнього насильства (анонімно, безкоштовно, конфіденційно).


   



Немає коментарів:

Дописати коментар