Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

пʼятницю, 16 березня 2018 р.

15 березня з метою ознайомлення слухачів правового факультету "Університету 60 плюс" зі змінами в законодавстві України  Центральна бібліотека ім. М.М. Коцюбинського запросила провести заняття головного спеціаліста відділу правопросвітництва та взаємодії з суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мурашко Оксану.

Вона розповіла, що з 07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» (опубліковано в газеті «Голос України» №4 (6759), яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» і розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.


Пояснила у чому полягає зміст правил добросусідства і які особливості правового регулювання використання земельних ділянок. Окрім того, присутні дізналися про порядок прийняття спадщини за законом і за заповітом.

Заняття пройшло в інтерактивній формі, яка посприяла заохоченню слухачів задавати питання та шукати відповіді. На завершення Оксана Мурашко нагадала про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!» та залишила буклети всім бажаючим. 

До заняття бібліотека підготувала книжкову виставку.










Інформацію надала координатор правового факультету "Університету 60 плюс" Наталія Ущенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар