Через правову культуру - до громадянського суспільства

Вибрати мову

четвер, 13 листопада 2014 р.

       

                        13 листопада 2014 року до центральної бібліотеки ім. М.Коцюбинського знову завітали працівники Чернігівського міського управління юстиції Кузьмина Людмила Олександрівна, Трянова Світлана Михайлівна, Борисова Тетяна Анатоліївна. Вони провели заняття правового факультету "Університету 60"плюс" на тему "Спадкове право. Види спадкування".
            

            Людмила Олександрівна Кузьмина повідомила, що  з 01 жовтня 2014 року у м. Чернігові запроваджено пілотний проект у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
              Прийом документів для проведення реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також видача документів з вищезазначених питань проводиться винятково операторами фронт-офісу в Центрі надання адміністративних послуг міста Чернігова по вул. Рокоссовського, буд. 20-а, а розгляд документів та проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень здійснюється державними реєстраторами відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції в приміщенні бек-офісу, що розташований за адресою вул. Любецька, 40-а, які отримуватимуть документи через електронну систему.Таким чином, завдяки уникненню спілкування заявника та оператора з державним реєстратором, який приймає кінцеве рішення, зникають причини і можливості виникнення корупційних проявів.
        Новий принцип надання адміністративних послуг, полягає в тому, що заявником не заповнюється жодних бланків, заяв, а всі дані про заявника і об’єкт нерухомості вносяться оператором в електронну систему, що автоматично формує заяву на вчинення реєстраційної дії, яка в свою чергу лише перевіряється і підписується заявником.
      Надання якісного сервісу громадянам в даній сфері створює сприятливі умови для скорочення черг, скорочення часу на прийом документів, скорочення кількості відмов (негативних рішень) завдяки запровадженню ефективного механізму консультацій перед подачею документів, - зауважила Людмила Олександрівна.
    Тетяна Анатоліївна Борисова - приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу (Нотаріальна контора - вул. Коцюбинського, 51) ознайомила з теоретичними основами спадкового права, видами спадкування та спадковими правовідносинами. Особливо вдячні слухачі Тетяні Анатоліївні за  змістовні і докладні відповіді на їхні запитання.





Інформацію підготувала координатор правового факультету Ущенко Наталія 

Немає коментарів:

Дописати коментар